Frasses resa - om att köpa häst

Frasses resa - om att köpa häst

3 Seasons

Frasse var ett impulsköp – han blev vår i januari 2017 efter ett enda varv runt en ovalbana. Vi gjorde alla fel man kan göra när man köper häst och vi var nära att ge upp när Frasse var så spänd att han skenade så gott som varje ridpass. Följ med på Emmys och Frasses resa mot att bli ett ekipage med förtroende för varandra.

Subscribe Share
Frasses resa - om att köpa häst
 • 13 januari -17: Att bli förälskad ...

  Episode 1

  Annika Widebeck och Haffi Gislason skulle spela in en film om hur det kan vara att titta på en häst inför ett köp. Annika koncentrerade sig som vanligt helt på filmningen men i slutet av del 1 hör du hur Haffi föreslår något som fick henne att släppa kameran. Och tappa huvudet... Fortsättning föl...

 • 17 januari - 17: Att köpa häst, Frasse är våran.

  Episode 2

 • juli - 17: Frasse har ont i ryggen

  Episode 3

  Karolina Rosqvist som driver Ryssbo gård kände igen Frasses symptom; hon har haft en häst som betedde sig på samma sätt. Han hade ont i ryggen och blev hjälpt av equiterapeuten Monica Rinne. Nu är det Frasses tur att få behandling för sin smärta.

 • 24 juli -17: Frasses resa tar ny vändning

  Episode 4

  Vår spände Frasse har blivit alltmer spänd och nu har vi hittat en förklaring. Vi tar nya tag i vår serie om Frasse, hästen som är modig och nyfiken men blir spänd och skengalen när han får en ryttare på ryggen.

 • Juli -17: Första ridturen efter tre månader

  Episode 5

  När Helena Kroghen Adalsteinsdottir red Frasse i mars var han en krutdurk som inte kunde skritta på lång tygel. När Emmy nu rider honom första gången efter behandlingarna hos equiterapeuten är det som en annan häst. Men minnet av smärtan kommer att vara kvar länge så det gäller att börja om från ...

 • 3 aug -17: Andra ridturen - lektion med Haffi

  Episode 6

  Att bara skritta kan bli tråkigt om man inte använder sig av sin fantasi. Då kan både häst och ryttare bli intresserade. Frasse rycker fortfarande ibland upp huvudet och kastar sig framåt - men istället för att skena iväg okontrollerat går han att lugna ner efter behandlingarna.

 • 24 aug -17: Frasse töltar igen

  Episode 7

  Frasse töltar igen - för första gången på tre månader. Han har genomgått tre behandlingar hos equiterapeut och har inte längre ont i ryggen. Men kroppsminnet av smärtan kommer att finnas kvar länge, det gäller att börja om från början.
  Karolina Rosqvist kallar det för "framgångsridning", nu ska ...

 • Frasse åker på spa

  Episode 8

 • Gör din egen sadelmall

  Episode 9

  Vill du passa på att kolla sadlar på Friends Arena under Sweden International Horse Show? Här lär sadelmakare Pia Elldalen ut hur du själv enkelt gör en mall på din hästs rygg . Allt du behöver är en bit kartong och en gammal elkabel.
  Frasses mall avslöjade att hans sadel inte passar, däremot l...