Frasses resa - om att köpa häst

Frasses resa - om att köpa häst

3 Seasons

Frasse var ett impulsköp – han blev vår i januari 2017 efter ett enda varv runt en ovalbana. Vi gjorde alla fel man kan göra när man köper häst och vi var nära att ge upp när Frasse var så spänd att han skenade så gott som varje ridpass. Följ med på Emmys och Frasses resa mot att bli ett ekipage med förtroende för varandra.

Subscribe Share
Frasses resa - om att köpa häst
 • 8 nov - 17: Linnéa Kristin Brofeldt tränar Frasse

  Episode 1

 • 10 dec -17: Frasse behöver ledarskapsträning

  Episode 2

  Respekt från hästen handlar om makten över fötterna – och en bra väg att stärka ledarskapet är markarbete. Denise Weber visar Emmy hur hon ska träna Frasse från marken med lång tygel. Emmy får höra att hon måste vara konsekvent med Frasse så att han aldrig vinner kampen över fötterna, han försöke...

 • 13 dec - 17: Konsten att sitta upp på Frasse

  Episode 3

  Det gäller att komma upp på spände Frasse utan att han far iväg och här får Emmy lära sig hur hon ska kunna sitta upp i lugn och ro och hur hon lugnar ner Frasse om han älgar på för mycket eller blir för spänd.

 • 30 okt - 17: Emmy vill kunna koppla av på Frasse

  Episode 4

  Frasse är spänd och rusar ibland iväg. Första lektionen för Jenny Göransson hinner Emmy knappt upp i sadeln förrän Frasse drar iväg ut från ridbanan. Emmy har som mål att kunna rida Frasse i alla gångarter utan att vara nervös för att han ska dra.

 • 20 dec -17: Så kan Emmy göra Frasse mindre spänd

  Episode 5

  När den andra dagen på Krusenberg är slut har Emmy kommit ett steg närmare målet att få Frasse lösgjord och avspänd. Innan hon har kommit förbi det steget går det inte att lära hästen något, men nu är ekipaget på god väg.

 • 17 jan -18: One rein stop

  Episode 6

  Vad gör man när man sitter på en häst som spänner sig så att det känns som att sitta på ett krutpaket, då när det är för sent att sitta av...? Jo då tar man till "one rein stop". Träna in på volten, sen kan du ha en otrolig nytta av det när du är ute och möter den där hästätande brevlådan...

 • 16 januari -18: Emmys mål är att le

  Episode 7

  Det är lätt att man koncentrerar sig så att pannan dras ihop och man ser bekymrad ut när man rider. Emmys mål för 2018 är att le som Filippa Montan, tävlingsryttaren som ständigt har ett lyckligt leende på läpparna. Kanske kan det även bli ditt mål för i år.

 • Ulrika Wendéus - Emmy kämpar för att få ner Frasses näsa

  Episode 8

  Slappna av i skritten går bra - men när det blir dags för tölt eller trav åker näsan i vädret. Ulrika Wendéus hjälper Emmy och Frasse med övningar som ska få honom att söka sig nedåt.

 • Frasse hos Karolina 26 juli 2019

  Episode 9

  Det var Karolina Roskvist som upptäckte att Frasse hade ont i ryggen - hos henne fick han träffa equiterapeuten Monica Rinne (se tidigare inslag). Nu är han tillbaka på Ryssbo Gård, två år senare. Karolina ger Emmy tips om hur hon ska få honom taktren.