Intervjuer & reportage

 • Mirakelhästen Reynir

  En häst kan betyda allt i livet. Treårige hästen Reynir tittade djupt in i ögonen på Camilla Rämhed Ericsson och fick henne att uträtta stordåd. Från att knappt röra sig ur fläcken, vara deprimerad och rädd för att röra sig är hon nu tillbaka på hästryggen. Goda vännen Lisa Mossberg och maken Ben...

 • Mitt hästår - berättat av ryttare från hela landet

  2 videos

  Det är starka känslor inblandade när vi pratar om livet med våra älskade hästar. Sorg, hopp, förtvivlan, lycka, stolthet, glädje - allt finns här.
  Här finns ridåren 2018 och 2019 berättade av följare på Facebookgruppen Diskutera Islandshästar.

 • 20 år inom islandshästbranschen - Agersta Islandshästar

  Movie

  Det har hänt mycket inom islandshästvärlden på 20 år. Utrustningen har utvecklats, ridningen har förändrats liksom kvaliteten på hästarna. Dessutom är vi betydligt fler som älskar dessa töltande troll idag än det var då. Möt Fredrik och Caroline som driver Agersta Islandshästcenter utanför Uppsala.

 • Haffi och Reynir om självförtroene, glädje, hästar - och livet

  2 videos

  Haffi Gíslason och Reynir Adalsteinsson diskuterar hästar och livets stora frågor

 • Laufskalarett

  1 video

  Vi följer med när hästarna drivs ner från bergen i slutet på sommaren vid hästinsamlingen Laufskalarett. I första delen får vi följa med på ritten när 300 ryttare driver 800 hästar, i del två ser vi hur det går till när hästarna delas upp mellan gårdarna.

 • Ge era män en ärlig chans att börja rida

  Eric Sporrong är en helt vanlig fritidsryttare. Ändå är han ovanlig i Sverige - eftersom han är man. På Island är det en självklarhet att män rider, men inte här.
  Eric Sporrong ger tips om hur man ska få männen att börja rida; ge dem en ärlig chans.

 • Lev nu, det är nu det händer

  Det handlar om livet, ridningen och hästarna när Haffi Gíslason möter Reynir Adalsteinsson vid köksbordet hemma på gården i Dalarna.
  Varför rider vi - och måste vi prestera hela tiden?
  Summeringen blir: "Lev nu, det är nu det händer".

 • Reportage från Island

  1 season

  Haffi Gíslason träffar spännande människor inom hästvärlden under sina många resor till Island. Här möter du dem och får höra dem samtala om livet med våra älskade hästar .

 • Ridskola i Reykjavik

  Här behöver barnen inte vara rädda för att hästarna ska sparka varann om de kommer för nära, ridskolan i Reykjavik hålls några veckor varje sommar, arrangörer är den välkända ryttarfamiljen Edda Run och Siggi Matt. Här är det dags för sommaravslutning.

 • Distansritt 2019, Hudiksvall

  2 videos

  13 september 2019 gick distansritten i Hudiksvall. Häng med i ett fartfyllt lopp.

 • New Playlist
  3 videos

  New Playlist

  3 videos

  Thorvaldur Árnason är en kändis inom islandshästvärlden. Han är den som utvecklade systemet med BLUP som hästaveln numera bygger på. Och han är också en känd passryttare och uppfödare.

 • Karolina och fölen

  Sommarens föl börjar se raggiga ut när de fäller sin fölpäls. På Ryssbo Gård har två små långbenta saker sett dagens ljus. Samtidigt tänker Karolina Roskvist göra en omplanering av verksamheten - från ridskola och turridning till coaching och ridinstruktör.

 • Haffi och Reynir - snillen spekulerar

  8 videos

  De är två av de mest respekterade och älskade profilerna inom islandshästvärlden - här träffas de och pratar om ridning och hästar.

 • Ellert frá Baldurshaga - i flygande pass

  Vi besöker återigen Ellert frá Baldurshaga, hästen med den unika färgen. Han visar pass - och ger Töltridings utsända en rejäl och blöt puss. Hans ryttare Rósa Birna Þorvaldsdóttir berättar att han är "the worlds best kisser".

 • Töltridings adventskalender 2018

  24 videos

  Varje dag fram till jul lägger vi ut en liten Töltridingkaramell, det kan handla om allt möjligt som rör livet med våra underbara hästar.

 • Ylva och Mökkur

  För snart 30 år sen såg Ylva Hagander en svart häst skymta förbi på en video tagen på Island. Hon köpte hästen och han blev en av de mest framgångsrika hingstarna i Sverige.
  Hör Ylva berätta om den fantastiska kärlekshistorien med Mökkur frá Varmalæk, hingsten som vid 33 års ålder fortfarande bl...

 • Röster från Landsmót 2018

  En hovslagare som blivit viral, en ung tävlingsryttare med sin älskade hingst, uppfinnaren av Valsbettet... Töltriding samlade spännande röster på Landsmót 2018. Svensk text finns.

 • Arion and Daníel

  The famous breeding rider Daníel Jónsson is mourning the stallion Arion frá Eystra-Fróðholti who was fatally injured.
  Nu finns svensk text!
  Daníel Jónsson är en av Islands mest framgångsrika avelsryttare. När vi träffade honom på Island tvekade han inte att peka ut sin favorithäst genom tiderna...

 • Denise driver hästgård på Island

  Medan vi andra låg och stekte på badstranden i den extrema sommarhettan har Denise Weber jobbat stenhårt, ofta i 10-gradigt regn. Semester är en lyx man knappast hinner med när man driver hästgård på Island.

 • Bada med hästen

  Det är bra motion för hästen att bada och simma – dessutom är det fantastiskt roligt för både häst och ryttare. På Island har man simmat med hästar i alla tider, det var en nödvändighet för att ta sig fram när hästen var enda transportmedlet.
  Haffi Gíslason berättar om islandshästens historia n...

 • Att skaffa en ny kärlek

  Att köpa häst är som att ge sig in i en ny kärleksrelation. Maria Torshall hade redan hittat sin kärlek, Runa från Gudenådalen. I våras bröt Runa benet i hagen och Maria blev ofrivilligt en hästspekulant.
  Haffi Gíslason följer med till Karin Mattson på Svea Islandshästar. Vad ska man tänka på n...

 • Bland fölen på Margrétarhof

  Kveikur gjorde succé på landsmót, nu är vi nyfikna på hans föl. På Margrétarhof blev en liten hingstpojke första Kveikuravkomman att se dagens ljus. Vi hälsar på hos Reynir Örn Pálmason och Aðalheiður Anna Guðjónsdóttir.

 • Visit Ölnir and Reynir at Margaretahof, Iceland

  Movie + 2 extras

  Hälsa på hos Reynir Örn Pálmason på gården Margaretahof. Som extramaterial lägger vi annat som har med Margaretahof att göra.

 • Pojken och hingsten/The boy and the stallion

  Svenska undertexter finns!
  Edda Rún och Siggi Matt är kändisar inom islandshästvärlden, deras son Matthías Sigurðsson slutade rida efter att ha ramlat av. Hingsten Biskup frá Sigmundastödum IS200113595 fick honom att återfå självförtroendet och nu rider han varje dag med familj och vänner på sta...