Karolina Rosqvist

Karolina Rosqvist

6 Episodes

Karolina Rosqvist driver Ryssbo Gård i Ängsö utanför Västerås.
Hon är noga med att främja en mjuk och harmonisk ridning. I sitt arbete lägger hon mycket vikt vid pedagogik och utveckling.

Subscribe Share
Karolina Rosqvist
 • Den viktiga skritten

  Episode 1

  Se inte skritten som en trist uppvärmning innan tölten - i skritten hittar du kontakten med din häst. Karolina Roskvist ger tips om övningar i skritt.

 • Frasse hos Karolina 26 juli 2019

  Episode 2

  Det var Karolina Roskvist som upptäckte att Frasse hade ont i ryggen - hos henne fick han träffa equiterapeuten Monica Rinne (se tidigare inslag). Nu är han tillbaka på Ryssbo Gård, två år senare. Karolina ger Emmy tips om hur hon ska få honom taktren.

 • 24 aug -17: Frasse töltar igen

  Episode 3

  Frasse töltar igen - för första gången på tre månader. Han har genomgått tre behandlingar hos equiterapeut och har inte längre ont i ryggen. Men kroppsminnet av smärtan kommer att finnas kvar länge, det gäller att börja om från början.
  Karolina Rosqvist kallar det för "framgångsridning", nu ska ...

 • Hästföretagare

  Episode 4

  Hur lägger man upp sitt liv som hästföretagare - och hur sköter man på bästa sätt om sina hästar? Vi besöker Karolina Rosqvist på Ryssbo Gård utanför Västerås.

 • Karolina ger tips om tölten

  Episode 5

 • Drömmen om en egen hästgård.

  Episode 6

  Karolina Rosqvist har uppfyllt sin dröm om att ha en egen hästgård. Hör Karolina berätta om sin hästhållning - och se hennes ridtips för oss som inte är elitryttare. Än;-D